La Lliga per la Laïcitat commina a separar les institucions civils de tot fet espiritual

Logo de la 'lliga per la laïcitat'Demana que la nova llei del Govern garanteixi espais per totes les creences

Eloi Pardo.- El portaveu de la Lliga per la Laïcitat, Jordi Serrano, va comparèixer dimecres a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya per valorar el projecte de llei de centres de culte o de reunió amb fins religiosos, en el qual col·labora aquesta entitat, conjuntament amb la Direcció General d’Afers Religiosos, el doctor Santiago Castellà de la URV i l’organització Ateus de Catalunya. I ho va fer assenyalant quins han de ser els reptes, segons els laics: desvincular poder civil del religiós i garantir espais d’expressió per a totes les “creences i filosofies”.

Serrano va afirmar que “en un país normalitzat aquesta llei existiria des de fa 100 anys” i es va referir a la “llarga lluita per la llibertat de consciència a Catalunya”, en concret des que es va intentar obrir una capella protestant a inicis del segle XX amb l’oposició de la jerarquia catòlica s’hi va oposar així com amplis sectors de la Lliga Regionalista.

Durant la sessió, Serrano ha assenyalat que la Lliga per la Laïcitat va considerar que la nova llei ha de possibilitar que totes les religions gaudeixin, en condicions d’igualtat, dels mateixos elements de centralitat que els de l’Església catòlica. Així mateix, va destacar com a passos enrera l’ofrena floral de la directora de TVC a la Mare de Déu de Montserrat en commemoració del 25è aniversari de la cadena, l’estreta vinculació del Tribunal Suprem amb la Conferència Episcopal Espanyola o les misses amb representació institucional com la de Sant Jordi i la de la Mercè, entre altres.

La Lliga per la Laïcitat culpa de totes aquestes imposicions al concordat –i als acords concordataris- entre l’Estat del Vaticà i l’Estat espanyol. Serrano va recordar que les parròquies catòliques no paguen l’impost de bens immobles i els espais de culte de les altres opcions religioses. Per tot això, va animar a aconseguir una llei pionera a l’Estat.

eldebat.cat (10.10.2008)

Sé el primero en comentar en «La Lliga per la Laïcitat commina a separar les institucions civils de tot fet espiritual»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »