Anguita: «La Generalitat de Catalunya i la ‘Lehendakaritza’ són Estat espanyol, els agradi o no»

Julio AnguitaQui va ser líder d’Izquierda Unida durant més de deu anys, després d’haver passar per l’alcaldia de Còrdova, demana a les pàgines d’El Mundo una refundació del partit per tal de treure’l de la crisi. Entre els extractes de l’entrevista que concedeix al rotatiu de Pedro J. Ramírez, Anguita es considera “partidari del dret d'autodeterminació. És absurda la por del referèndum”, diu, i afegeix: "La Generalitat de Catalunya i la 'Lehendakaritza' són Estat espanyol, els agradi o no".

A l’entrevista l’exlíder d’IU afirma que "els que han de vetllar per la Constitució no tenen força moral, perquè estan lligats pels pactes" i que "el PSOE ha aconseguit que a la seva esquerra quedi un immens camp, i sense jornalers que el treballin".

Sobre la qüestió terrorista, Anguita opina que “després de tants intents, cal 'concloure que acabar amb ETA és una qüestió de jutges”.

A banda, Anguita declara que “aquest país continua sent el regne de la corrupció, del robatori i de la impunitat per als grans". Per aquest motiu, aposta per “posar-se amb paciència a iniciar un procés que condueixi a la Tercera República espanyola".

eldebat.cat (29.08.2008)

Sé el primero en comentar en «Anguita: «La Generalitat de Catalunya i la ‘Lehendakaritza’ són Estat espanyol, els agradi o no»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »