Un alt càrrec veu innecessari ensenyar el castellà

Bernat Joan, secretari de Política Lingüística de la Generalitat de CatalunyaEl secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, ha dit que els catalans aprendrien el castellà encara que no rebessin classes a l'escola perquè aquest idioma ja té una forta presència a la societat. "Òbviament la gent sabria castellà, encara que no s'ensenyés en el sistema educatiu de Catalunya, per pura immersió en el medi, encara que potser l'escriurien i el parlarien pitjor, la qualitat lingüística baixaria una mica, però es coneixeria", ha dit Joan a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE). El dirigent d'Esquerra es suma al que va dir fa uns dies el filòleg alemany Til Stegmann, qui va defensar que a Catalunya no hi havia cap necessitat de donar classes de castellà, perquè s'aprèn al carrer.

"Però les declaracions d'Stegmann tenen un problema, i és que l'actual sistema legal ho fa impossible", que no hi hagi classes en castellà al ser un idioma oficial a Catalunya, ha declarat Joan. "Classes de castellà és obvi que han d'haver-hi, però no sé fins a quin punt han de ser universalment obligatòries", en el cas que aquesta llengua no tingués el mateix rang d'oficialitat que el català. El secretari de Política Lingüística ha afegit que cal assolir un bon nivell d'anglès entre els alumnes catalans perquè "és la porta al món sense necessitat d'intermediaris".

e-notícies (21.08.2008)

Sé el primero en comentar en «Un alt càrrec veu innecessari ensenyar el castellà»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »