ICV vol vetar els esportistes que no paguen els impostos a Espanya

La tenista Arantxa Sánchez Vicario tenía su residencia en AndorraHerrera demana un cens permanent dels atletes que viuen fora de l'Estat

El portaveu d'ICV en el Congrés, Joan Herrera, ha demanat al Govern espanyol, a través d'una proposició no de llei, que es prohibeixi a tots aquells esportistes que tenen la seva residència en algun paradís fiscal a participar sota la bandera espanyola en esdeveniments o competicions esportives. "La prohibició a esportistes amb residència en paradisos fiscals o altres territoris acollits a un règim fiscal privilegiat de no representar a Espanya en esdeveniments o competicions esportives", ha dit Herrera en la proposta que ha entrat a registre en el Congrés. Herrera també demana a l'executiu espanyol que es creï "un cens permanent d'esportistes de nacionalitat espanyola que no tinguin fixada la seva residència a Espanya" per tal de ser "objecte d'inspeccions per verificar la seva residència real". El diputat ecosocialista també ha emplaçat al Govern central a fer pública la informació relativa a tots els esportistes que no declaren els seus guanys econòmics a Espanya.

Herrera ha qualificat d'"inadmissible la postura de molts esportistes que tenen fixada la seva residència fiscal en territoris qualificats de paradisos fiscals ja que si es consideren espanyols per participar en les competicions esportives també haurien de ser-ho a l'hora de pagar els seus impostos com ho fa la resta de ciutadans". En aquest sentit Herrera ha indicat que és feina del Govern espanyol "aconseguir que els esportistes que participen en esdeveniments sota la bandera espanyola declarin els seus guanys econòmics en el país que representen i on resideixen".

e-notícies (7.08.2008)

Sé el primero en comentar en «ICV vol vetar els esportistes que no paguen els impostos a Espanya»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »