‘The Economist’ i ‘Financial Times’ demanen un G-12 que inclogui a Espanya

G8El diari Financial Times (FT) i la revista The Economist, dues de les més importants publicacions econòmiques del món, han proposat l'ampliació del G-8 a un G-12 que inclogui a Espanya, el Brasil, l’Índia i la Xina. En dos articles d’opinió, les dues publicacions britàniques destaquen que la recent reunió al Japó dels líders del grup que "suposadament dirigeix el món" ha posat de manifest que el G-8 -EEUU, França, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, Rússia, Canadà i Japó- "ha deixat de ser útil".

El vicepresident segon, Pedro Solbes, s'ha mostrat satisfet per aquestes informacions, que demostren "la importància" d'Espanya "a nivell internacional". Solbes ha dit que els articles serveixen per "valorar de forma correcta com ens perceben fora". En aquest sentit, ha declarat que el "problema conjuntural" que té l'economia espanyola "no és única i exclusivament" el que es veu a l'exterior. "Quin sentit té discutir del preu del petroli sense Aràbia Saudita, el major productor del món?", es pregunta The Economist, mentre que el Financial Times diu que "la prova" que el G-8 ha deixat de ser útil és la seva "incapacitat per forçar una estratègia mundial conjunta" de lluita contra el canvi climàtic.

 El 70% del PIB mundial

El 70% del PIB mundial En la reforma per la qual advoca FT en el seu editorial, parla d'ampliar el G-8 a "economies de ràpid creixement com Brasil, Índia i Xina". "Un G-12 de les majors economies inclouria a Espanya i tindria la virtut de cobrir més del 70% del Producte Interior Brut (PIB) mundial", afegeix el rotatiu. Sobre la inclusió de Xina, es diu que "si Pequín vol projectar la seva influència i actuar conjuntament amb altres nacions, és un risc que val la pena prendre".

Per The Economist, el G-8 no és l'únic club mundial que "sembla vell i impotent", sinó que critica també a l'ONU, que li ha "dit a Iran que deixi d'enriquir urani, sense molt efecte" o "el Fons Monetari Internacional, el bomber en prèvies crisis financeres", que en aquesta ocasió "ha estat un espectador".

Eldebat.cat (11.07.08)

Sé el primero en comentar en «‘The Economist’ i ‘Financial Times’ demanen un G-12 que inclogui a Espanya»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »