CiU, contra Telemadrid

Imagen del reportajeEl portaveu de CiU, Oriol Pujol, ha enviat una carta al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) en la qual demana "l’elaboració d’un informe sobre el reportatge emès a Telemadrid mitjançant els seus serveis informatius (del qual en donaven notícia els mitjans de comunicació el dijous dia 10 de juliol del 2008), en el qual sota el format de reportatge informatiu s’opinava sobre l’impacte negatiu de l’ús de la llengua catalana en l’àmbit del sector turístic a Catalunya".

Convergència i Unió sol·licita que "el CAC es manifesti sobre l’adequació d’aquest reportatge als valors de pluralisme, veracitat i preservació de la convivència entre territoris, així com als drets i valors constitucionals i estatutaris projectats sobre el sector audiovisual, en especial el dret dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya consistents a ser respectats en a la seva identitat nacional, cultural i lingüística per part dels mitjans de comunicació de titularitat pública en la seva programació".

Oriol Pujol ha explicat que "la sol·licitud de l’informe es realitza amb independència que el mitjà d’emissió correspongui a una altra Comunitat perquè la seva finalitat consistiria en obtenir un criteri fonamentat que es pogués adreçar, si s’escau, als organismes competents per raó de la matèria i la jurisdicció territorial”. El portaveu considera que "aquests reportatges atempten contra la convivència entre els territoris" i que "s’emmarquen dins l’ofensiva espanyolista que s’està produint darrerament amb iniciatives com el Manifiesto por la lengua común".

En aquest sentit, Oriol Pujol pregunta al Partit Popular de Catalunya si “comparteix la opinió del reportatge emès per Telemadrid. Si no és així, hauria d’intercedir davant la direcció del seu partit, que és qui governa a la Comunitat de Madrid, per demanar que facin alguna cosa per a què es deixin d’emetre reportatges demagògics, que no es corresponen amb la realitat i que perjudiquen seriosament la imatge de Catalunya”. CiU recorda que "aquest no és el primer cop que la televisió emet un reportatge d’aquestes característiques. El passat mes d’abril de 2007, es va poder veure per Telemadrid una altra peça, sota el títol Ciudadanos de Segunda, que girava en torn a la mateixa temàtica".

e-Noticies (11.07.08)

Sé el primero en comentar en «CiU, contra Telemadrid»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »