La nova direcció del PP se suma al manifest de Fernando Savater

¿Sobrevivirá el idioma español?Sáenz de Santamaría i Ruiz Gallardónja s'hi han adherit

Redacció
Tot just un parell de dies després d’haver escenificat el seu suposat gir cap al centre, la plana major del PP, incloent-hi el propi president, Mariano Rajoy, la portaveu al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, i un dels màxims exponents de l’ala moderada del partit, l’alcalde de Madrid, Alberto Ruiz Gallardón, han donat el seu suport a les tesis del manifest por la lengua común, impulsat per Fernando Savater, i que propugna eliminar la immersió lingüística i l’obligació dels funcionaris de conèixer les llengües cooficials. Rajoy s’hauria limitat a recolzar indirectament el manifest amb les seves declaracions, però Sáenz de Santamaría i Gallardón han anat més lluny i fins i tot s’hi han adherit.

Segons informa El Mundo a tota portada aquest dimecres, el manifest impulsat per Savater i d’altres intel·lectuals espanyolistes com ara Arcadi Espada, Albert Boadella o Álvaro Pombo ha rebut “una allau” d’adhesions des que es va presentar dilluns a Madrid. Una allau que quantifiquen, concretament, en 37.000 adhesions al text, entre les quals hi ha les inevitables de Federico Jiménez Losantos, Fernando Sánchez Dragó o Alejo Vidal Quadras, però també les de Soraya Sáenz de Santamaría i Ruiz Gallardón. El diari de Pedro J. Ramírez explica que la portaveu del PP va fer-los arribar per fax el cupó d’adhesió al manifest, i que a més va ratificar “el suport dels diputats populars” a la iniciativa.

L’alcalde de Madrid, per la seva banda, després de participar en un xat organitzat pel diari també s’hi va adherir, i va manifestar que “un govern, en defensa de la constitució, ha de garantir que qualsevol espanyol tingui la possibilitat real de fer del castellà un dels seus grans instruments de desenvolupament”. El propi president del PP, finalment, també ha recolzat el text, tot i que sense adherir-s’hi directament, recordant que el seu partit presentarà en breu al Congrés una proposició de llei “que desenvolupi el dret, recollit a la Constitució, d’usar la llengua castellana a tot Espanya”.

El manifest també el recolzen d’altres polítics del PP, com ara Federico Trillo, Pedro Sanz o Daniel Sirera, escriptors com Miguel Delibes o Francisco Nieva i fins i tot algun socialista destacat, com ara l’expresident de la Comunitat de Madrid i diputat al Congrés fins a les darreres eleccions Joaquín Leguina o el president de Castella-La Manxa, José Maria Barreda, que també ha afirmat estar-hi bàsicament d’acord.

eldebat.cat (25.06.2008)

Sé el primero en comentar en «La nova direcció del PP se suma al manifest de Fernando Savater»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »