El nivell de radioactivitat a Ascó va superar el límit permès pels visitants

Foto nuclear de AscoLa presidenta del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), Carmen Martínez Ten, va comparèixer ahir davant el Congrés dels Diputats per parlar sobre l'incident a la central nuclear d'Ascó. Martínez Ten va admetre que si la partícula amb més activitat radioactiva trobada a l'interior del recinte hagués estat respirada o ingerida per alguna persona, aquesta hauria superat els límits legals de radiació previstos.

El nivell de radioactivitat a Ascó va superar el límit permès pels visitants
Redacció
La presidenta del Consell de Seguretat Nuclear (CSN), Carmen Martínez Ten, va comparèixer ahir davant el Congrés dels Diputats per parlar sobre l'incident a la central nuclear d'Ascó. Martínez Ten va admetre que si la partícula amb més activitat radioactiva trobada a l'interior del recinte hagués estat respirada o ingerida per alguna persona, aquesta hauria superat els límits legals de radiació previstos.

Tot i reconèixer la superació d'aquesta frontera, la presidenta del CSN assegura que això no suposaria cap risc per la salut ja que el límit establert pels treballadors és cinquanta vegades superior.

En aquests moments, no existeix cap estimació del volum real de la fuga que es va iniciar el mes de novembre passat però que no va ser comunicada fins l'abril. Fins ara, les partícules reunides sumen una radioactivitat 1.016 vegades superior a la reconeguda per Ascó. Malgrat això, Carmen Martínez Ten assegura que de les anàlisis realitzades a 2.116 persones sobre les 2.600 previstes, no s'ha detectat "cap contaminació" ni hi ha "hagut danys per a la salut ni per al medi ambient".

A més de superar el límit de radiació permès per als visitants, la central nuclear d'Ascó podria haver vulnerat dues normatives més. Una sobre la notificació de successos i una altra sobre l'accés a al informació per part dels inspectors que el CSN té a la planta, segons informa el diari El Periódico. La gravetat de les vulneracions serà determinada per l'expedient que el Govern obrirà a Endesa, la propietària de la central abans dels mes d'agost. De confirmar-se les tres vulneracions, la central hauria de pagar un total de 90 milions d'euros, 30 milions per cadascuna de les infraccions.

El Debat, Divendres, 13 de juny de 2008

Sé el primero en comentar en «El nivell de radioactivitat a Ascó va superar el límit permès pels visitants»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »