ERC va fer servir la Fundació Irla de tapadora

Xavier VendrellFinançament d'ERC

Xavier Vendrell va impulsar vàries empreses quan n'era el director

L'ara diputat d'ERC Xavier Vendrell va fer servir la Fundació Josep Irla, per a camuflar varies empreses vinculades al partit malgrat que, en teoria, només "atorga guardons, organitza jornades d'estudi i homenatges, edita publicacions i manté un arxiu, una biblioteca i un servei de documentació" segons el web oficial. Vendrell, que va ser conseller de Governació durant 21 dies, va ser secretari d'Organització i Finances d'Esquerra des del 1996 al 2006 i director general de la Fundació Josep Irla del 1997 al 2005.

La principal empresa és Eix de Serveis i Projectes Societaris, creada el 1997, que va arribar a facturar 1,6 milions d'euros el 2006. Eix de Serveis, a la seva vegada, té dues filials: Produccions de la Terra Jove, que va tenir la primera seu al carrer Regomir número 4 de Barcelona, que també va ser la seu de les JERC fins al seu trasllat a la nova seu d'Esquerra a Barcelona, al carrer Calàbria 166. La societat va ser constituïda el 2002, però adquirida el 2005 per l'esmentada Eix de Serveis.

L'altra empresa és Origen Televisió, constituïda el 2005 -ja amb Esquerra al Govern de la Generalitat- i amb una facturació un any després de més de 150.000 euros.A més, en el hòlding empresarial d'Esquerra hi ha també Empreses i Recursos Contemporanis, SL, creada el 2005, amb el domicili social a l'actual seu nacional d'ERC al carrer Calàbria. També està domiciliada en aquesta adreça Dilema Comunicació, el 2001.

Tots els partits tenen fundacions, que tenen notable autonomia i un règim fiscal especial: el PSC té la Rafael Campalans, CiU la Trias Fargas, el PPC la FAES, ICV la Nou Horitzons i Unió la Miquel Coll Alentorn, però en la seva majoria es dediquen a organitzar només estudis i conferències.

e-notícies (5.06.2008)

Sé el primero en comentar en «ERC va fer servir la Fundació Irla de tapadora»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »