Rosa Díez llança una opa cap als crítics del PP

Rosa Díez (diputada nacional por UPyD)"Juntes serem on calgui"

C.C.
La líder d'Unió Progrés i Democràcia (UpyD), Rosa Díez, ha dedicat una carta a la fins ara presidenta del Partit Popular Basc, María San Gil, protagonista indiscutible del darrer capítol en la crisi oberta del PP. En ella, lloa l'activitat compromesa que ha realitzat la popular a la política basca "en favor de la llibertat" i mostra el recolzament i la comprensió en la decisió d'apartar-se del partit per "continuar estant tranquil·la amb la seva consciència". La carta conclou amb una invitació oberta a continuar "juntes, demà, demà passat, estarem al carrer o on calgui per fer aquest treball que no volem que hagin de continuar fent els nostres fills".

Rosa Díez y María San GilEn la llarga missiva que l'exmilitant socialista adreça a San Gil, Díez s'erigeix en defensora de la popular i recolza la retirada política des d'un coneixement personal i professional de San Gil. La diputada d'UPyD destaca la coherència i fortalesa de San Gil de mantenir-se al capdavant de l'oposició a Euskadi, "en un lloc on maten per dir el que penses". També coincideix amb la popular en no donar explicacions de la sortida política perquè quan va rebutjar ser número dos al Congrés dels Diputats a Madrid "ningú et va demanar les explicacions que avui t'exigeixen". "Obliden que tot el que has fet en política ha estat absent de càlcul d'oportunitat, que mai has buscat la teva comoditat sinó fer el que creies que era la teva obligació".

Complicitat
Rosa Díez recorda l'activitat i sintonia que ambdues polítiques van compartir al País Basc quan PSE i PP feien front comú davant els nacionalistes. Respecte a aquest episodi demana a San Gil si recorda el ple de l'Ajuntament d'Andoain, "aquell en què vam exigir la dimissió de l'alcalde de Batasuna, José Antonio Barandiarán- que el passat dimarts va ser detingut i acusat de pertànyer a ETA- mentre el PNB es negava a subscriure la moció de censura presentada pel PSE. T'enrecordes, María, que ens titllaven de "crispadores" per assenyalar-lo com a responsable d'assassinat?".

En un to comprensiu amb certa voluntat reparadora després de l'allau de reaccions i crítiques que ha provocat la decisió de María San Gil, Díez assegura que "m'agradaria poder consolar-te, poder ajudar-te a passar el tràngol. Però no puc fer una altra cosa que dir-te que segueixo pensant que ets una persona admirable de la que m'honra considerar-se amiga".

"Tu sempre hi seràs on sigui la bona gent que lluita per la llibertat de tots" reitera Díez per concloure amb un comiat que deixa entreveure una invitació a unir esforços. "Juntes serem on calgui". "María, vull tornar a veure aviat el teu somriure serè. Estimada amiga, agur. Agur, maitia".

eldebat.cat (23.05.2008)

Sé el primero en comentar en «Rosa Díez llança una opa cap als crítics del PP»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »