Els Mossos ofereixen cursos ‘gratuïts’ cobrant 200 euros

Mossos d'esquadraA empresaris de l'oci nocturn

Diferents caps dels Mossos d'Esquadra han tornat a organitzar cursos de formació per empresaris de l'oci nocturn a canvi de 200 euros per cap, segons informa El Mundo. Interior s'havia compromés, ara fa un any, a que en cas que es tornessin a fer aquests cursos serien de caràcter gratuït. Els assistents al curset, de vuit hores de durada, van pagar en metàl·lic i no han rebut factura. El Mundo ja va denunciar el passat 27 de febrer del 2007 aquest fet i l'exdirector de Jocs i Espectacles de la Generalitat, Xavier Guitart, ho va trobar "denunciable". Els cursos estaven organitzats per una federació de locals d'oci -relacionada amb comandaments policials- i una consultoria privada. El conseller d'Interior, Joan Saura, va assegurar aleshores que aquests cursos eren cobrats pel Govern, malgrat que un dia abans des del Mossos es va desmentir cap cobrament.

Els sindicats policials van criticar que una gestoria organitzés les classes i CiU, PP i Ciutadans van demanar la compareixença de Saura al Parlament. Per la seva banda, empresaris nocturns van denunciar a El Mundo que havien estat extorsionats per apuntar-se a aquests cursos. Afers Interns va obrir una investigació tancada setmanes després. El Govern bloqueja la comparaixença de Saura al Parlament, però aquest rectifica i diu que "els Mossos no van cobrar" pels cursets.

Ara, es torna a denunciar que aquests cursets estant sent impartits de nou. Segons explica El Mundo, un portaveu dels Mossos d'Esquadra va explicar que una comissaria general va autoritzar als comandaments policials impartir aquests cursos i va recalcar que "no han cobrat ni un euro". Els Mossos asseguren que l´únic objectiu d'aquests cursets és "el d'informar als amos de locals d'oci nocturn de la normativa existent en aquesta matèria. Tot i això, el diari dirigit per Pedro J. Ramírez afirma que "fonts no oficials del Departament d'Interior van mostrar ahir la seva sorpresa davant aquesta iniciativa, sobretot quan els empresaris paguen 200 euros per rebre formació". La directora general de Jocs i Espectacles, Mercé Claramunt, s'ha negat a fer cap comentari.

Imatge de la notícia d'El Mundo

Dimecres passat i dijous, es van tornar a impartir aquestes classes, a l'auditori d'una entitat col·laboradora de l'Administració (ECA) de Barcelona. Els organitzadors de l'esdeveniment eren una altra vegada els mateixos, la Federació de Locals Musicals (FECASARM) i la consultoria Menon. Enric Campañá és responsable d'aquesta signatura i director de recursos humans de la federació. Els professors que van donar les classes eren membres de la Policia autonòmica. L'únic que va repetir va ser Xavier Salvadó i, entre els altres, figuren els màxims responsables de la Policia administrativa, la unitat central de Jocs i Espectacles i la de Seguretat Privada.

Fa escasses setmanes, FECASARM va enviar correus electrònics a empresaris de la nit informant de "les jornades/cursos pràctics de formació destinats a titulars i directius de locals d'oci impartits per comandaments del cos policial dels Mossos d'Esquadra·. Finalment, les classes es van impartir i va assistir una trentena d'amos de locals, que van pagar 200 euros abans de la celebració dels cursos sense que fins a la data hagin rebut factura alguna. Els assistents van rebre un diploma -veure foto- en el qual es pot veure el segell de la Direcció general de la Policia del Departament d'Interior en la part superior esquerra i la capçalera de la consultoria Menon a l'altre extrem.

"Algunos de los asistentes relataron a El Mundo cómo se desarrolló el curso. El primer día, el propio responsable de la gestoría Menon, Enric Campañá, agradeció la asistencia a todos y en especial a los Mossos d'Esquadra, a la Dirección General de Juegos y Espectáculos -que desconocía la existencia de estas clases- y a la Policía administrativa. A continuación, el jefe del área central de Policía Administrativa explicó el organigrama del Departament d'Interior y los Mossos d'Esquadra. Además, informó de las sanciones que se pueden imponer a los locales de ocio en caso de incumplir la normativa. El inspector -siempre según los asistentes-, instó a los empresarios a ponerse en contacto con el secretario general de FECASARM, Joaquim Boadas, en caso de tener alguna duda".

"El segundo día del curso, se aleccionó sobre la seguridad de los establecimientos y se insistió acerca de la necesidad de comunicarse con «el señor Boadas ante cualquier problema aportando incluso sus teléfonos y extensiones directas», según las mismas fuentes. Además, se agradeció al secretario general de esta federación que gracias a su gestión la Policía tiene constancia de las novedades e incidencias que hay en el sector. Por último, los profesores dieron una lección más a los asistentes: «Si necesitan conocer al jefe de Policía de su zona nos lo dicen porque haremos el acercamiento», señalaron fuentes presentes en los cursos y que reprodujeron las frases de los docentes".

El Mundo recorda que "hace poco más de un año, el Departament d'Interior se comprometió con las demás federaciones de locales de ocio nocturno a que en caso de celebrarse nuevas clases de formación serían gratuitas y para todos los dueños de discotecas y salas de fiesta. Ese compromiso ha quedado en papel mojado. Por este motivo, ayer existía malestar en el Departament por la celebración de estas clases, nuevamente organizadas por Fecsarmy la gestoría Menon".

e-notícies (23.05.2008)

Sé el primero en comentar en «Els Mossos ofereixen cursos ‘gratuïts’ cobrant 200 euros»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »