Un jutge demana a la presidenta del PP de Balears que no entorpeixi una investigació

Rosa Estaràs (Presidenta del PP balear)Redacció
El jutge Miguel Florit, que investiga un cas de suposada corrupció urbanística, amb possibles pilotassos de fins a 300 milions d'euros, va remetre aquest dilluns una providència a Rosa Estaràs [a la imatge], presidenta del PP de Balears. La petició era molt simple: que deixi de pressionar testimonis i d'interferir en les tasques d'instrucció. Del contrari, podria ser encausada per un delicte d'obstrucció a la Justícia, com l’exconsellera balear d’Obres Públiques del Govern Matas, Mabel Cabrer, que ha estat també advertida pel jutge.

La voluntat del jutge és que cessin d'intimidar testimonis i imputats de l’anomenat cas Pla Territorial (PTM), un presumpte entramat de corrupció entre polítics i promotors (que va gestar uns pilotassos urbanístics de fins a 300 milions d'euros).

L'escrit del jutge Florit empara Josep Antoni Giménez, un tècnic del Govern que s'ha convertit en el principal testimoni de càrrec, fins al moment, en el sumari i al qual Rosa Estaràs i Mabel Cabrer van demanar, via notarial, que rectifiqués el seu testimoni. Giménez també havia sol·licitat per via notarial a la presidenta del PP de Balears que deixés de pertorbar-lo en la seva condició de testimoni d'una causa penal.

I de la seva banda, Estaràs havia anunciat que es querellarà contra els que l'assenyalen com a participant en les reunions en les quals es va gestar el Pla Territorial de Mallorca.

eldebat.cat (20.05.2008)

Sé el primero en comentar en «Un jutge demana a la presidenta del PP de Balears que no entorpeixi una investigació»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »