Sis de cada deu barcelonins estan «poc o gens satisfets» dels serveis que reben

Els barcelonins, cada vegada més, insatisfets amb la seva ciutatEnquesta de Serveis Municipals

Agències
El 60% dels ciutadans de Barcelona es consideren "poc o gens satisfets" pels serveis que reben en relació als impostos que paguen.. Els barcelonins perceben el transport (un 14,2% dels enquestats), la inseguretat (13,6), la circulació (10,3), la neteja (10,2) i l'accés a l'habitatge (10) com els problemes més greus de la ciutat, i les principals demandes que fan a l'Ajuntament són la millora de la seguretat (13,1), la neteja (12,1), les infraestructures (10,8) i l'accés a l'habitatge (9,3). Aquestes dades es desprenen de l'última Enquesta de Serveis Municipals, realitzada l'últim trimestre de l'any passat a 6.000 barcelonins.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Carles Martí, ha explicat que els resultats que indiquen que els ciutadans no estan satisfets per els serveis que reben en relació amb els impostos que paguen "no són preocupants". Tot i això ha reconegut que els serveis municipals "han de millorar" i que "així ho creu també l'Ajuntament". Per altra banda, ha explicat que els ciutadans estan més satisfets de la situació del seu barri que de la ciutat, per la qual cosa ha considerat que cal fer "un esforç2 per millorar la visió dels ciutadans de la ciutat en el seu conjunt.

Pel que fa al conjunt de la ciutat de Barcelona, els ciutadans que consideren que el seu barri és un dels millor són els de Les Corts (84%), Gràcia (71) Sarrià Sant Gervasi (68), Eixample (55) i Horta Guinardó (46,9). Ciutat Vella és el barri més mal valorat, només el 25% dels seus veïns consideren que es troba entre els millors. Per altra banda, l'Eixample és el barri més desitjat de Barcelona, el 80% dels seus habitants si canvien de residència buscaran habitatge al mateix barri. Només el 57% dels de Sant Martí, el 58% dels de Sant Andreu i el 59% dels de Ciutat Vella buscarien un habitatge al seu barri si haguessin de marxar.

Consultats sobre el problema més greu del seu barri, la inseguretat és el primer al conjunt de la ciutat i als barris de Ciutat Vella, Eixample, Sants Montjuïc, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. A Les Corts la opció més repetida és que el barri no té cap problema, a Sarri. A Sarrià Sant Gervasi el problema principal és la neteja, a Gràcia els sorolls i la contaminació, i a Horta Guinardó les infraestructures. Per altra banda, els ciutadans donen una nota mitjana de 5,6 a l'Ajuntament de Barcelona, de 5,5 a la Generalitat i de 5,3 al govern espanyol.

eldebat.cat (20.05.2008)

Sé el primero en comentar en «Sis de cada deu barcelonins estan «poc o gens satisfets» dels serveis que reben»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »