La Generalitat paga per avançat informes no acabats

Marina Geli, consellera de Salut"La cloïssa brillant"

El Departament de Salut de la Generalitat ha pagat 42.000 euros per avançat en informes que encara no existeixen, segons informa El País. Els encarregats de elaborar els informes no els han lliurat encara al Govern, malgrat ja haver-los cobrat. Els informes són 'Estudi sobre la validació dels portafolis de medecina familiar i comunitària', pel que es van pagar 29.986 euros; 'Estudi de viabilitat econòmica d'una biblioteca virtual', pel que es van pagar 12.000 euros; i 'El cultiu de la xufla i el ratpenat nana' o 'La cloïssa brillant', pel que es van pagar entre 2.500 i 27.900 euros.

Aquests informes han estat reclamats pel PPC en el Parlament, però Salut no els ha volgut lliurar, atès que "es troben en fase d'elaboració final". Aquesta pràctica de pagar informes per avançat topa amb la Llei de Contractes de les Administracions Pública, segons asseguren proveïdors habituals del Govern. La llei permet a l'Administració fixar contractes, pagaments i condicions que siguin adients, però remarca que aquests no podran ser contraris a "l'interès públic".

Fonts dels proveïdors del sistema de salut català consultades pel diari de Prisa han explicat que la Generalitat està pagant actualment a un termini d'entre quatre i nou mesos depenent de la quantia. "Els pagaments a la bestreta estan fora de les nostres pretensions", han assegurat.  Una portaveu del departament de Salut de la Generalitat ha defensat que els dos informes pagats però no lliurats al Parlament estan en una "fase molt avançada" i que el departament ja té a les seves mans "els primers resultats". "Es tracta de persones molt coneixedores de l'àmbit de cada estudi que han demanat una pròrroga", ha afegit.

El País recorda en aquest sentit que "los departamentos del Gobierno catalán encargaron 1.580 informes en 2007, la mayor parte de ellos sin concurso previo, a empresas y particulares ajenos a la administración. El hecho de que algunos de estos informes fueran encargados a personas próximas a las formaciones del tripartito -ex diputados o familiares de dirigentes de los partidos en el Gobierno- ha motivado una investigación por parte de la Fiscalía Superior de Cataluña".

e-notícies (19.05.2008)

Sé el primero en comentar en «La Generalitat paga per avançat informes no acabats»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »