María San Gil abandona la ponència del PP que proposa un acostament cap als nacionalistes

María San GilL'enèssim eposodi de la crisi del PP

J.M..- Mariano Rajoy continua perdent companys de viatge durant la carrera d’obstacles que ha de vèncer fins al proper Congrés del PP. La darrera baixa ha estat Maria San Gil, la presidenta del PP basc, que abandona la redacció de la ponència política que es presentarà a l'estiu a conseqüència de “les diferències de criteri”.

Com va explicar eldebat.cat el 24 d’abril, aquesta ponència es planteja un acostament cap als nacionalistes, la qual cosa, apunta aquest dilluns La Razón [que publica una entrevista amb San Gil], hauria incomodat San Gil perquè aquest gir de 180 graus ajudaria els nacionalistes “en la seva estratègia de radicalització”.

Mitjançant un breu comunicat, on no s’especifica quines són les “discrepàncies” de San Gil, el PP basc ha puntualitzat que la decisió adoptada “no suposa renúncia” per part de la presidenta del PP basc de continuar aportant el seu punt de vista. De fet, San Gil té previst presentar les esmenes necessàries per "corregir" la voluntat dels altres ponents, la gironina Alicia Sánchez-Camacho i el canari José Manuel Soria, de modificar l‘estratègia del PP.

En declaracions a Europa Press Soria no ha confirmat el presumpte acostament de posicions amb els nacionalistes que preveuria aquesta ponència.

Aquest dilluns està previst que els textos de les ponència Política, Estatuts del partit i Economia estiguin enllestits per obrir un període d’esmenes de 15 dies i la ponència es presentarà al XVI Congrés Nacional, que es celebrarà del 20 al 22 de juny a València.

eldebat.cat (13.05.2008)

Sé el primero en comentar en «María San Gil abandona la ponència del PP que proposa un acostament cap als nacionalistes»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »