El CdG de la UPF revoca la decisió del Claustre de no convidar membres de la Corona

Entrada de l'UPFAgències
El Consell de Govern de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, a proposta dels degans i directors, ha aprovat aquest dimecres una declaració en la qual afirmen que el rector i el govern de la universitat "han de tenir la llibertat de convidar a la universitat totes les persones i institucions que consideri oportú, entre elles, els membres de la Corona".
[Pinche aquí para leer noticia relacionada]

Aquesta declaració arriba una setmana després que el Claustre de la UPF aprovés una moció promoguda pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), en què es rebutjava la presència de membres de la Corona espanyola a la universitat. La votació va tenir 38 vots a favor, 22 abstencions i 31 en contra, entre els quals figuraven els de la direcció del centre.

En un comunicat, la UPF ha assegurat que, "des del respecte als acords presos pel Claustre", el centre reitera el seu compromís amb "una universitat incloent i oberta a totes les persones i institucions, d'acord amb el règim democràtic establert per la Constitució".

El Consell ha recordat que la UPF és una universitat compromesa amb els valors d'institució pública i, des de la seva creació, ha estat un fòrum obert de debat, llibertat i tolerància. La declaració ha estat aprovada a la sessió d'avui del Consell de Govern per 32 vots a favor, 4 en contra i 3 abstencions.

El SEPC ha mostrat la seva "preocupació" per la proposta emesa pels degans i directors de la universitat de "no acatar" l'acord del Claustre i ha lamentat que des de l'aprovació de la moció la direcció de la UPF "ha intentat deslegitimar l'acord al·legant que no era vinculant i que es va portar a terme amb pocs membres".

eldebat.cat (8.05.2008)

Sé el primero en comentar en «El CdG de la UPF revoca la decisió del Claustre de no convidar membres de la Corona»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »