Els donatius a Unió van caure un 95% després que CiU perdés la Generalitat

Josep Antoni Duran i LleidaRedacció
El finançament dels partits polítics ha estat, sovint, sota sospita a causa de les donacions anònimes o opaques. Aquest fet va provocar que el 2006 el Congrés optés per prohibir aquest tipus de donatius. Prèviament, però, diverses formacions van rebre quantiosos donatius. El cas paradigmàtic és el d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC). El partit dirigit per Josep Antoni Duran i Lleida va rebre 2,6 milions d'euros en donatius anònims durant el 2003, xifra que es va rebaixar en un 95% al cap de dos anys, quedant-se en 148.000 euros, segons un informe del Tribunal de Comptes.

La caiguda d'ingressos que va patir Unió després d'abandonar la Generalitat va provocar que entre el 2004 i el 2005 el seu endeutament amb bancs i caixes creixés un 60%. La sortida del Govern no va perjudicar de la mateixa manera CDC, que el 2005 va rebre en donatius anònims 1,5 milions d'euros, només un 25% menys que el 2002, quan tenien el Govern. El PP estatal va rebre més de tres milions el 2005 (el seu rècord històric), mentre que el PNB i el PSOE no van arribar al milió.

eldebat.cat (7.05.2008)

Sé el primero en comentar en «Els donatius a Unió van caure un 95% després que CiU perdés la Generalitat»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »