Arriba ‘La República’, un diari per reflexionar sobre el model d’Estat

Portada de laRepúblicaRedacció
Coincidint amb el primer de maig, surt a la llum un nou diari que vol respondre a la pregunta "quin tipus de república volem?". Una bona resposta seria, pels impulsors de la iniciativa, l'article primer de la Constitució de 1931, "que Espanya sigui una república democràtica de treballadors de tota classe", màxima que es convertirà en el pilar de la línia editorial del mitjà. El propi diari, que compta fa temps amb l'edició digital intentarà reproduir en el seu organigrama l'estructura democràtica que reclama per a Espanya.

Pel director del diari, Javier Parra, La República pretén anar més enllà del debat entre "Monarquia i República". "Els poders fàctics consideren a la República com quelcom possible a mig termini i l'imposaran de la manera que vulguin". Davant aquesta previsió, Parra creu necessari preguntar-se a sobre de quins pilars es vol assentar la República.

Entre els col·laboradors, es troben noms representatius de l'esquerra com l'excoordinador d'Izquierda Unida, Julio Anguita; l'exparlamentari andalús Antonio Romero; l'historiador Carlos Taibo; el director de l'editorial El Viejo Topo, Miguel Riera; l'escriptora Rosa Regàs o el senador del PNB, Iñaki Anasagasti.

Des de la direcció del diari es plantegen llençar diversos "número zeros" fins el setembre quan començarà a sortir amb periodicitat mensual. La República també ofereix la possibilitat de subscripció a 12 euros mensuals i el repartiment "de forma alternativa" per les principals ciutats espanyoles d'uns exemplars que "no seran menys de 40.000 per tirada", assegura Parra.

eldebat.cat (30.04.2008)

Sé el primero en comentar en «Arriba ‘La República’, un diari per reflexionar sobre el model d’Estat»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »