Els sacerdots podran decidir si s’apliquen mesures pal·liatives als malalts terminals

Els capellans, a Madrid i en els hospitals públics, decidiran sobre tractaments a aplicar als malaltsRedacció
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, i el president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Antonio María Rouco Varela, han signat un conveni pel qual, els sacerdots i capellans amplien les seves funcions, segons informa la Cadena SER. A partir d'ara no només podran visitar malalts sinó que també tindran la potestat de decidir si s'apliquen cures pal·liatives als malalts terminals.

El conveni estableix una clàusula en què especifica que el Servei d'Assistència Religiosa formarà part del comitè d'ètica i el comitè interdisciplinar, encarregats de decidir si se seda un malalt terminal, es practica un avortament o es reanima un nadó amb malformacions, entre d'altres supòsits.

D'aquesta manera, els bisbes podran intervenir directament en la resolució de qüestions morals transcendentals que afecten la vida de les persones.

eldebat.cat (25.04.2008)

Sé el primero en comentar en «Els sacerdots podran decidir si s’apliquen mesures pal·liatives als malalts terminals»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »