Manuel Marín denuncia el «frau de llei» d’ERC i ICV

Manuel Marín, durant l'entrevistaAl Congrés de Diputats

L’expresident del Congrés, Manuel Marín, ha criticat que hi hagi diputats del grup mixt que hagin creat grup parlamentari propi amb diputats cedits, com ha passat en aquesta legislatura amb el grup ERC-IU-ICV: “Com es pot demanar a la institució que sigui dura i inflexible amb els trànsfugues i després, a principi de legislatura, s’organitza un transfuguisme deliberat d’”et presto tants diputats”. Això no és seriós. Jo sempre he pensat que això és un frau de llei. Això debilita el prestigi de les cambres.” 
 

Marín ha deixat clar que una de les dificultats més grans del seu pas per la presidència del Congrés va ser mantenir la independència del seu càrrec. “Jo crec que al president de la Cambra no se'l pot manar amb el comandament a distància. Això és bàsic. I tu has de treballar amb els teus propis criteris de respecte constitucional, deixant clar que les decisions més dures són les que has de prendre cap a la teva família política.” No té clar si aquest és el criteri del seu successor en el càrrec, José Bono,  però ha advertit que “el que accepti el comandament a distància haurà de pagar un peatge molt gran”.
    
Marín ha repassat l’anterior legislatura al Congrés, amb la tramitació de l’Estatut de Catalunya com un dels episodis clau. Marín s’hi ha mostrat crític: "A mi no em va agradar ni com es va fer allà, ni com es va fer aquí, però no vaig obrir la boca." Però ara ha dit que no es van seguir els passos establerts. “Quan es va fer el pacte, que canvia l'Estatut inicial, jo els vaig dir que la forma de canviar un text que ja ha entrat a la Cambra és esmenant-lo, i llavors es va produir el “zepillazo”!
 
També s’ha referit al paper del mitjans de comunicació. "Ara l'intermediari entre el poder polític i els ciutadans ja no som les institucions, sou els mitjans." I aquests mitjans, segons Marín, destaquen la picabaralla. "Al Congrés té una prima el “metepatas”, però no el diputat digne que treballa bé les seves ponències i que mai no es veu en un telediari, perquè si un diputat s'aixeca i diu: “¡Marín, gilipollas!”, obre l'informatiu. Perquè els mitjans primen aquestes coses, no se sancionen."

e-notícies (25.04.2008)

Sé el primero en comentar en «Manuel Marín denuncia el «frau de llei» d’ERC i ICV»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »