El Govern balear elimina les targetes de crèdit oficials, després del cas de malversació

Logotip de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació (Govern Illes Balears)El Govern balear elimina les targetes de crèdit oficials, després del cas de malversació del regidor del PP

E.P.- El Govern d'esquerres de les Illes Balears ha decidit implementar canvis amb relació a les targetes de crèdit oficials del personal i els càrrec electes de l'organigrama públic. La conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació ha decidit posar en marxa un pla per eliminar el diner plastificat a compte del Govern –que fins ara es podia emprar només per comprar material, malgrat alguns casos sonats de malversació de fons públics.

La mesura, emmarcada en una campanya que ha estat denominada 'Renda Àgil', busca fer efectiva una millora en el control de les despeses públiques dels càrrecs electes a les Balears. Segons el titular d'Economia, Carles Manera, a partir d'ara les targetes de crèdit propietat de la Comunitat Autònoma deixaran d'existir. "No la tindrà ni el president", ha afirmat Manera que ha recordat que en els últims mesos l'interventor delegat d'Hisenda ha donat suport a les unitats de gestió econòmica de cadascuna de les conselleries del Govern, mesura aquesta que "està donant fruits", segons ha revelat. Concretament, s'han descobert alguns desviaments pressupostaris i s'han retirat fins a cinc targetes de crèdit. Aquesta mesura ha estat qualificada pel conseller com un "un exercici de control i transparència informativa".

Cas de l'edil del PP
Tot i que Manera no ho ha citat expressament, la urgència en la implementació de l'eliminació de les targetes governamentals és una conseqüència del descobriment del malbaratament de diners públics que l'exedil del PP de l'Ajuntament de Palma, Rodrigo de Santos, va fer en diversos clubs de prostitució i en consum de drogues.

Entre 2005 i 2007, és a dir en ple govern municipal del PP, De Santos va utilitzar targetes de crèdit oficials amb un carga superior als 50.000 euros, segons va descobrir una auditoria duta a terme per Ernst&Young. El cas va ser posat en mans de la Fiscalia Anticorrupció després que el Jutjat d'Instrucció número cinc de Palma hagués tramitat una denúncia per malversació de fons.

eldebat.cat  (24.04.2008)

Sé el primero en comentar en «El Govern balear elimina les targetes de crèdit oficials, després del cas de malversació»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »