Detenen l’exgerent de l’empresa pública informàtica Bitel durant el mandat de Jaume Matas

Jaume MatasRedacció/Agències
Agents del Cos Nacional de Policia han detingut dissabte 19 d'abril a Mallorca el que va ser gerent de l'empresa pública Bitel, entre 2003 i 2007,durant el mandat de Jaume Matas, Damià Vidal, i altres tres persones, per un presumpte delicte de malversació de cabals públics, per una quantia que podria arribar a els 700.000 euros. 

La detenció de Damià Vidal, de 49 anys; Ivan, G.H., de 28; Alexandre G.H., de 30, i Juan Antonio R.B., de 26, s'ha produït a primera hora del matí, segons ha informat la Direcció general de la Policia i la Guàrdia Civil en un comunicat.

La detenció és fruit de la investigació que duu a terme la Fiscalia Anticorrupció per una denúncia realitzada per l'actual Consell d'Administració de la societat Bitel, dependent de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació del Govern autonòmic i l'operació continua oberta. Les quatre detencions han estat fetes per funcionaris del Grup de Delinqüència Econòmica de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Prefectura Superior de Policia de Balears.

El delicte de malversació de cabals públics que s'imputa als detinguts inclou l'ús il·lícit d'una targeta de crèdit de la qual disposava el qui fóra director gerent de Bitel, amb la qual s'haurien realitzat pagaments de "importants quantitats de fons públics sense justificar", segons la nota.

La Fiscalia Anticorrupció investiga també l'adjudicació de contractes "a dit" per treballs no efectuats o pels quals s'han presentat com a justificació "burdes còpies d'uns altres", alguns dels quals han estat obtinguts directament d'Internet. Segons assenyala la nota de la Policia, aquests treballs s'adjudicaven entre unes societats i persones que sempre eren les mateixes. La investigació ha pogut comprovar també l'existència de dos préstecs provinents dels fons de la societat Bitel, per import de 27.000 euros i 9.000 euros, i la "autocompra" d'un vehicle adquirit pel que va ser gerent de l'empresa pública i comprat posteriorment de forma particular per ell mateix.

Fonts del Cos Nacional de Policia han informat que en aquests moments els agents estan elaborant l'atestat policial corresponent i han indicat que no es descarten noves detencions així com possibles registres.

eldebat.cat (21.04.2008)

Sé el primero en comentar en «Detenen l’exgerent de l’empresa pública informàtica Bitel durant el mandat de Jaume Matas»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »