Barcelona celebra el 14 d’abril amb diversos actes

Bandera de la República españolaR.D.
El record de la proclamació de la II República, que va ser instaurada el 14 d’abril de 1931, seguirà viu, un any més, gràcies a la celebració de diversos actes a tota la demarcació de Barcelona. Així, a la capital catalana tindran lloc dues concentracions una al matí i una altra a la tarda en l’antiga Plaça de la República —ara Sant Jaume. En l’acte de la tarda, coorganitzat pel Memorial Democràtic i l’organització Unitat Cívica per la República, s’espera una breu actuació del cantant Loquillo i del grup teatral ‘Anda, Jaleo, Jaleo’, composat pels germans Luchetti.

Pel que fa a l’acte del matí, convocat per partits d’extrema esquerra, s’espera que es llegeixi un manifest on es recull la necessitat de “reivindicar la Tercera República, que serà l'única fórmula possible per trencar definitivament amb l'herència de la dictadura feixista, perpetuada en el període conegut com a transició, i que va suposar salvaguardar els interessos polítics i econòmics de les classes privilegiades, mentre que ofereix un blindatge infranquejable per a tots el implicats franquistes en els milers d'assassinats”.

Així mateix, la Sala dels Amics de les Arts de Terrassa acollirà entre el 16 i el 20 d’abril l’exposició Documents i Propagandes durant la Guerra Civil, una mostra de més de 2000 peces originals de la República i la Guerra civil espanyola.

eldebat.cat (14.03.2008)

Sé el primero en comentar en «Barcelona celebra el 14 d’abril amb diversos actes»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »