Entitats ecologistes presenten una querella contra el director de l’ACA per «presumpta prevaricació»

Manuel Hernández (Director de l'ACA)Agències
Diverses entitats ecologistes han interposat aquest dijous una querella criminal contra el director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Manuel Hernández, per un presumpte delicte de prevaricació, en considerar que ha ordenat l'inici de les obres del transvasament del Segre sense les pertinents autoritzacions. Els querellants, les organitzacions Gepec, Ipcena i la Federació Ecologistes de Catalunya, consideren que existeixen "dades més que suficients" que demostren que la Generalitat, a través de l'ACA, ha iniciat estudis topogràfics, establert contractes amb empreses i començat les obres del transvasament del Segre d'amagat i al marge de la llei.

Els denunciants han explicat, en aquest sentit, que abans que la Generalitat emprengui qualsevol obra cal que el Govern central aprovi el corresponent Decret llei i que la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, ens gestor de les conques intercomunitàries, atorgui la pertinent autorització. El Govern català, a més, ha de fer públic l'informe d'impacte ambiental del projecte i disposar del permís de l'ajuntament de Isòvol (Cerdanya), que és d'on es captaria l'aigua del Segre.

La Generalitat, segons ha indicat Joan Vázquez, d'Ecologistes de Catalunya, "requeriria d'uns sis mesos per complir tots els requisits establerts", si bé Manuel Hernández ha expressat reiteradament la seva intenció de no complir els tràmits i iniciar les obres a mitjans d'abril, perquè estiguin llistes a la tardor. La querella s’ha presentat als jutjats de la Seu d’Urgell.

Els ecologistes, que rebutgen "totalment" aquest transvasament, encara que sigui temporal, han acusat al govern català de mentir, d'ocultar informació, d'actuar de manera irresponsable i d'apel·lar a un fals escenari d'emergència per la sequera, en què encara no s'ha entrat, per justificar les obres. "En qualsevol país normal això faria dimitir a tot un govern de manera immediata, per higiene i responsabilitat política. Però en aquest país mai no dimiteix ningú", ha assenyalat Vázquez.

eldebat.cat (11.04.2008)

[NOTA BIOGRÀFICA: Director de l’Agència Catalana de l’Aigua: Manuel Hernández

Manuel Hernández i Carreras, fins avui gerent de l’Agència de Residus de Catalunya, és aparellador. Ha estat president de l’Entitat Metropolitana del Medi Ambient (EMSHTR) del 1991 fins al 1999. També va ser vicepresident de l’Agència Metropolitana de Residus durant tres anys, i president de la Gestora Metropolitana de Runes, SA. Prèviament, va treballar com a director tècnic durant el procés de construcció de la Vila Olímpica dels Jocs Olímpics de Barcelona. Del 1979 al 1987 va ser tinent d’alcalde i regidor d’Obres i Urbanisme de Molins de Rei.].

Sé el primero en comentar en «Entitats ecologistes presenten una querella contra el director de l’ACA per «presumpta prevaricació»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »