Les JERC tracten l’Exèrcit espanyol d'»assassins»

La "protesta" de les JERCEn el Saló de l'ensenyament

Una desena d’activistes de les JERC – Barcelona han realitzat una acció en el marc de la fira “Estudia – Saló de l’ensenyament” com a protesta per la presència d’un espai dedicat a l’exèrcit Espanyol. L’acció ha consistit en simular la mort d’un jove davant del mateix estant acompanyat d’un cartell on es llegia: “Jo he estat víctima dels exèrcits”. Al mateix temps diversos activistes han desplegat una pancarta davant de l’estand sota el lema “Estudiar no és matar", on també s’hi podia llegir “Fora Assassins del Saló de l’Ensenyament”. 

Paral·lelament s’han repartit un miler d’octavetes explicatives entre els joves assistents, on es posava de manifest "el rebuig frontal" de les JERC – Barcelona per aquesta presència, i es reclamava a la Fira de Barcelona, organitzadora de l‘esdeveniment; i a la Conselleria d’Educació, col·laboradora, que no permetin la presència d’efectius militars en el sí de la Fira". El pamflet exigia també "la retirada de l’exèrcit espanyol i francès dels Països Catalans per tal de poder construir una societat lliure, democràtica, pacífica i desmilitaritzada".
 
Gerard Gómez del Moral, Portaveu de les JERC a Barcelona, ha mostrat el seu malestar davant “la presència de l’exèrcit a un Saló d’estudiants, ja que els valors que les forces armades promouen són totalment oposats als que s’han d’impartir per formar i educar als joves del nostre país”. Gómez del Moral ha recordat que “les JERC seguirem sempre promovent els valors de la tolerància, la solidaritat i de la pau” alhora que ha manifestat la intenció dels joves independentistes de “protestar cada vegada que l’exèrcit espanyol decideixi trepitjar la ciutat de Barcelona”. 
 
L’acció al Saló de l’ensenyament és el quart any consecutiu que es realitza, i s’emmarca en la campanya antimilitarista de les JERC – Barcelona, que protesten cada cop que l’exèrcit espanyol i francès apareixen a la ciutat, bé sigui en autobusos de reclutament o en espectacles com els de “La Festa del Cel” durant les Festes de la Mercè. 

e-notícies (4.04.2008)

Sé el primero en comentar en «Les JERC tracten l’Exèrcit espanyol d'»assassins»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »