El tripartit va abusar dels contractes a dit

Govern d'entesaMitjançant una trampa legal

El Govern va rebaixar l'any passat fins a un cèntim d'euro el preu dels informes que va encarregar a assessors externs a l'Administració per a esquivar l'obligació de convocar concurs públic, segons publica El País. La Llei de Contractes de les Administracions exigeix tres ofertes dferents per als contractes de quantia superior a 12.000 euros i un concurs per als que superin els 30.000 euros. El Govern va fixar el preu d'alguns encàrrecs en 11.999,99 euros, com un del Departament d'Agricultura, que dirigeix el socialista Joaquim Llena, sobre la redacció de l'avantprojecte de la Llei de Sòl Agrari.

Segons afirma El País, tots els departaments sense excepció practiquen aquesta 'trampa' legal de reduir en diversos euros o menys l'import dels seus contractes i burlar així la legislació. Els departaments de Vicepresidència (Josep Lluís Carod-Rovira), Obres Públiques (Joaquim Nadal), Agricultura (Llena) i Governació (Joan Puigcercós, fins a fa dies) van ser els que més van utilitzar aquest recurs l'any passat, tant per a informes tècnics com d'assessoria en comunicació. El vicepresident Carod va usar aquest truc per a la meitat dels contractes. Agricultura i Acció Social van rebaixar també en uns euros el 22% dels seus contractes.

Una altra forma de sortejar la Llei de Contractes és licitar projectes de menys de 12.000 euros. O dividir un mateix dictamen en dos o tres parts, amb el que el preu queda dividit i el conseller de torn pot adjudicar-lo a dit. Carod, per exemple, va adjudicar tots els seus projectes, a dit: cap superava la barrera dels 12.000 euros.

EI el Departament de Cultura, també en mans d'Esquerra, va encarregar dos projectes d'estudi per a arreglar la teulada de la seva seu. Segons figura en una resposta parlamentària al Partit Popular, Cultura va demanar a l'empresa Valeri Consultors la "redacció del projecte" de l'obra que va costar 8.137 euros i altre informe amb el títol "Estudio teulada", per valor de 6.353 euros. Els dos projectes sumen 14.480 euros, amb el que la Generalitat hagués hagut de demanar tres ofertes públiques a diferents empreses.

El 2007, el Govern català va gastar més de 32 milions d'euros per un total de 1.565 informes encarregats a empreses i particulars aliens a l'Administració. El 70% d'aquests informes es van adjudicar de forma directa, sense sol·licitud d'ofertes ni concurs, doncs el seu preu va ser inferior als 12.000 euros. En el llistat facilitat per la Generalitat al PP figuren els títols dels 1.565 informes pagats en 2007. Cultura va pagar 4.930 euros perquè li fabriquessin un núvol tridimensional amb el qual adornar una via romana.

e-notícies (31.03.2008)

Sé el primero en comentar en «El tripartit va abusar dels contractes a dit»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »