Els joves necessitarien guanyar un 132% més per poder comprar un habitatge

Campanya en demanda d'un habitatge digneR.D.
Un mínim de 38.000 euros anuals, un 132% més del que guanyen actualment de mitjana. Aquest és el salari que haurien de guanyar els joves a Espanya per aspirar a comprar-se un pis, segons les últimes dades de l'Observatori Jove d'Habitatge corresponents al tercer trimestre de 2007.

L'estudi apunta que aquest col·lectiu destina el 69,7% del seu salari per a poder accedir a un habitatge lliure en propietat, un esforç que ascendeix fins al 91,5% en el cas dels menors de 25 anys.

A més, la superfície "màxima tolerable" per als joves se situa en tan sols 43 metres quadrats, que és el màxim que poden adquirir sense que això impliqui un endeutament superior al 30 per cent dels seus ingressos.

Família
Per trams d'edat, la dependència familiar és major en les edats més joves, en particular entre els menors de 25 anys, una franja en la qual només tretze de cada cent joves han assolit abandonar la llar familiar. Per contra, gairebé tres de cada quatre persones majors de 30 anys ja han format una llar independent.

Per comunitats autònomes, els joves del País Basc, Balears i Madrid són els quals tenen majors dificultats per a independitzar-se, ja que haurien de destinar a l'adquisició d'un habitatge el 86, el 85 i el 84 per cent, respectivament. En l'extrem oposat se situen Extremadura (43 per cent), Navarra (51 per cent) i Melilla (53 per cent).

Davant aquesta situació, el Consell de la Joventut d'Espanya continua reivindicant l'engegada immediata de polítiques d'emancipació juvenil, amb ajudes específiques per a la compra, el lloguer i la rehabilitació d'habitatges.

A més, reclama la creació d'instituts públics d'habitatge per a gestionar aquestes ajudes i proporcionar un nombre suficient d'immobles a un preu assequible i adequat al nivell d'ingressos reals d'aquest col·lectiu.

eldebat.cat (20.03.2008)

Sé el primero en comentar en «Els joves necessitarien guanyar un 132% més per poder comprar un habitatge»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »