Els hereus de Franco hauran de permetre l’accés al Pazo de Meirás

Fachada principal del Pazo de MeirásRedacció
El Tribunal Superior de Justícia de Galícia (TSXG) ha dictaminat que la família Franco haurà de permetre a la Xunta l'accés al recinte del Pazo de Meirás. La Conselleria de Cultura de la Xunta vol estudiar si cataloga el pazo (casa pairal) com a bé d’interès cultural (BIC) i per aquest motiu va sol·licitar accedir-hi. Els tècnics de la direcció general de Patrimoni del Govern gallec podran fer fotografies per avaluar l’estat de conservació de l’immoble, però no podran donar publicitat a la inspecció.

El passat 9 d'octubre el TSXG ja va rebutjar el recurs presentat per Carmen Franco Polo, néta de Franco, per impedir l'entrada de tècnics de la Xunta a Meirás. La direcció general de Patrimoni Cultural havia ordenat l'entrada d'un equip tècnic el 23 d'agost de 2007 i fixat el matí del dia 30 perquè els especialistes realitzessin la visita a les seves instal·lacions per comprovar el seu nivell de conservació, operació que no es va poder realitzar per l'oposició de la família Franc.

El Pazo de Meirás va ser en el seu moment propietat de l'escriptora Emilia Pardo Bazán, però el 1939 un grup de ciutadans format, entre d’altres, pel banquer Pedro Barrié de la Maça, va promoure la seva compra als hereus i va obtenir més terrenys contigus per a oferir-lo com a regal "popular" a Franco, que a partir de llavors sempre va passar allí les seves vacances d'agost.

eldebat.cat (19.03.2008)

Sé el primero en comentar en «Els hereus de Franco hauran de permetre l’accés al Pazo de Meirás»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »