CCOO acusa Cuní i Rahola de «telepredicadors»

Josep Cuní i Pilar Rahola durant un especial del programa fet al ParlamentCCOO de Catalunya i la representació sindical a TV3 ha comparat el presentador d'Els matins de TV3, Josep Cuní, i la seva col·laboradora Pilar Rahola amb "telepredicadors moralistes". En un comunicat, el sindicat afirma que "hem defensat sempre la pluralitat d’opinions i la llibertat d’expressió dels periodistes. Es pot mantenir una opinió favorable o no sobre tema diversos, sigui la vaga d’estudiants, la dels mestres o qualsevol altre tema". La nota pública no esmenta el nom dels dos professionals, però e-notícies ha pogut saber que es refereix a ells.

"El que no és sostenible ni acceptable, especialment en una televisió pública, és que hi hagi qui faci entrevistes des de l’apriorisme de considerar com a culpables o irresponsables als entrevistats, especialment si representen a entitats representatives de moviments socials o reivindicatius diversos. És inacceptable que s’arribi a coartar, fins i tot,  sense gairebé donar possibilitats de rèplica als entrevistats, i amb advertències des d’una suposada autoritat moral, per sobre de tothom, que s’adjudica la persona entrevistadora que es permet aprovar o desqualificar les posicions dels entrevistats. Tot això adornat, quan convé, amb desqualificacions personals o col·lectives amb to en ocasions paternalista o prepotent".

CCOO denuncia també "que en determinades produccions privades associades de TV3, s’utilitzi un estil que s’allunya de les tasques de l’informador per acostar-se a les maneres mes pròpies de “telepredicadors” impartint, des d’una suposada autoritat moral neutral, benediccions o condemnes sobre el agents de la realitat social".

El sindicat anuncia que, "davant la reiteració d’aquestes actuacions, hem decidit posar aquesta situació en coneixement del Comitè Professional de TV3 i del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, alhora que reiterarem les nostres queixes davant la pròpia direcció de TV3".

e-notícies (12.03.2008)

Sé el primero en comentar en «CCOO acusa Cuní i Rahola de «telepredicadors»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »