El castellà no surt en un cartell en 25 llengües

Cartell editat per la GeneralitatEditat per la Generalitat

La Generalitat de Catalunya, mitjançant l'Institut Català de la Dona, ha editat un cartell publicitari, per a commemorar el Dia Internacional de la Dona, en 25 llengües entres les quals no hi figura el castellà. El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha criticat que el castellà no figuri en el cartell de l'ICD i ha dit que és una "nova prova de la castellanofobia que impulsa ERC amb la complicitat de Montilla".

Al cartell apareix la paraula 'Violeta' escrita en 25 idiomes. Concretament, en català, àrab, ucraïnès, polonès, portuguès, serbocroat, italià, esperanto, japonès, danès, urdú, francès, rus, bengalí, gaèlic, suec, occità, neerlandès, xinés mandarí, indi, turc, albanès, txec, basc i finlandès.

Es dóna la casulatitat que la paraula violeta defineix aquest color tant en castellà com en català, fet que podria justificar l'absència del castellà en el cartell. Malgrat tot, sota cada traducció del nom del color hi figura la llengua en la que està escrita. I pel que fa a 'Violeta', només posa que està en català.

La redacció d'E-notícies s'ha posat en contacte amb l'ICD per a conèixer el motiu de l'exclusió del castellà, però no ha aconseguit contactar aquesta tarda amb el departament de premsa perquè "ja no hi ha ningú". 

e-notícies (7.03.2008)

Sé el primero en comentar en «El castellà no surt en un cartell en 25 llengües»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »