L’habitatge usat va baixar un 2,4% a Catalunya i Sitges esdevé la població més cara

SitgesRedacció
Sitges es la població amb els habitatges més cars de l’Estat espanyol. La població del Garraf va encapçalar febrer passat la llista dels vint municipis espanyols amb l'habitatge més car, superant a Sant Sebastià, segons un estudi del portal d'Internet Fotocasa i l'escola de negocis IESE sobre l'evolució del preu de l'habitatge de segona mà.

En els últims dotze mesos, els preus a Sitges han pujat un 4,8% i s'han situat en 5.467 euros el metre quadrat, mentre que a Sant Sebastià han estat pràcticament estancats en el mateix període.

Madrid es manté

Entre febrer d'aquest any i el de l'any anterior, l'habitatge de segona mà a Barcelona va caure un 8,4%, una caiguda que també ha repercutit en el conjunt de la província, amb un descens del 1,9%, i en el conjunt de Catalunya d'un 2,4%.

A Madrid els preus han caigut menys que a Barcelona, un 4,5%, amb el que sembla que la capital espanyola està resistint millor la crisi del sector immobiliari en l'habitatge de segona mà. El ranking dels 20 municipis espanyols amb el preu de l'habitatge més alt està encapçalat per Sitges, amb un preu mig de l'habitatge de segona mà de 5.467 euros el metre quadrat. El tercer municipi més car és Sant Cugat del Vallès, amb 5.019 euros el metre quadrat en el mes de febrer i una variació mensual negativa del 1,7%.

Barcelona ciutat se situa com el quart municipi amb el preu mig de l'habitatge més car d'Espanya (4.871 euros per metre quadrat), una variació mensual del -1%, i una baixada de preus en els últims dotze mesos del 8,4% en l'habitatge de segona mà. L'informe assenyala que dotze de les 20 poblacions amb el preu de l'habitatge de segona mà més alt d'Espanya són catalanes, i entre elles es troben Montgat (4.577 euros per metre quadrat), Castelldefels (4.571), Esplugues (4.477) i Sant Joan Despí (4.433). En totes aquestes ciutats catalanes els preus han baixat en els últims dotze mesos i només l'habitatge de segona mà de Sitges desafia la situació general de mercat. El preu mig de l'habitatge de segona mà a Catalunya se situa en 3.666 euros per metre quadrat durant el mes de febrer, el que suposa un descens del 1% respecte al mes anterior. Aquestes dades es desprenen de l'informe del mes de febrer de l'Índex Immobiliari , elaborat pel IESE Business School.

eldebat.cat (6.03.2008)

 

Sé el primero en comentar en «L’habitatge usat va baixar un 2,4% a Catalunya i Sitges esdevé la població més cara»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »