La revista nord-americana ‘Newsweek’ qualifica Zapatero i Rajoy de candidats «mediocres»

Newsweek (revista newyorkina)El setmanari nord-america 'Newsweek' ha qualificat de "mediiocres" els dos principals candidats a la Moncloa, l'actual president del govern, el socialista José Luís Rodríguez Zapatero, i el líder del PP, Mariano Rajoy  

Europa Press

Washington – 4.03.2008

El setmanari nord-americà Newsweek ha qualificat de "mediocres" els dos principals candidats a la Moncloa, l'actual president del govern, el socialista José Luis Rodríguez Zapatero, i el líder del PP, Mariano Rajoy.

En el número d'aquesta setmana, la revista dedica un article a les eleccions generals del 9 de març i, sota el títol de La fi de l'imperi espanyol, sosté que l'opció entre Zapatero i Rajoy constitueix un "desencís" per a un país que semblava estar en ratxa en ser dirigit per líders forts com Felipe González, José María Aznar o fins i tot el Zapatero dels primers anys.

Però per als periodistes Stryker McGuire i Mike Elkin, el cap de l'executiu sembla que vagi "a la deriva". Encara que en els primers anys del seu mandat Zapatero va ser "saludat a nivell mundial per la seva aparent competència i visió", sota el punt de vista dels autors a poc a poc es va veure que "li faltava carisma" i es "va enfonsar lentament en una confusió de disputes domèstiques insignificants", amb les quals "va desconnectar" amb l'electorat.

Errors de càlcul
Sota el seu punt de vista, els dos grans errors de càlcul que va cometre el líder socialista van ser pactar amb "els independentistes catalans d'ERC" i obrir negociacions amb la banda terrorista ETA en un moment en què el país estava dividit entre els qui donaven suport a iniciar aquests contactes i els que no.

"L'èxit de Zapatero va començar a semblar tan accidental com la seva elecció", afirmen els periodistes, que atribueixen aquest triomf inicial al llegat econòmic que va rebre. Precisament per la situació de l'economia (amb el creixement augmentant a un ritme més lent i la inflació disparada) els autors auguren que, si els socialistes renoven el seu mandat, formaran un govern "més feble".

Rajoy, "insuls"
Als autors de l'article, el candidat del PP tampoc els convenç. Segons ells, Rajoy, que qualifiquen com un "polític insuls", ha estat "incapaç de treure profit dels punts flacs" de Zapatero. A més, consideren que el partit que representa s'ha vist "afeblit per lluites internes" des de la derrota dels comicis del 2004 .

avui.cat (4.03.2008)

Sé el primero en comentar en «La revista nord-americana ‘Newsweek’ qualifica Zapatero i Rajoy de candidats «mediocres»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »