Juli Gendrau: professor i alcalde amb “dedicació exclusiva»

Juli Gendrau (Alcalde per CiU a l'Ajuntament de Berga)J. M. C.
Els alcaldes que exerceixen el càrrec en règim de dedicació exclusiva, amb el consegüent sou que això comporta, poden fer altres feines privades remunerades ni que sigui a temps parcial? Sobre això gira l’última polèmica de l’Ajuntament de Berga. El grup socialista considera que l’alcalde, el convergent Juli Gendrau [a la imatge], incompleix la dedicació exclusiva al càrrec perquè també exerceix de professor, durant sis hores la setmana, a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM), un centre dependent de la Universitat Politècnica de Catalunya . La qüestió s’aclariria amb un simple dictamen jurídic; però, de moment, caldeja els ànims dels regidors, segons informa El Triangle.

En acabar l’últim ple municipal, en el torn de precs i preguntes, la regidora socialista Lourdes Bover va preguntar a l’alcalde com era la seva dedicació exclusiva. Gendrau li va explicar l’horari que havia fet el dia abans. Bover hi va insistir en preguntar-li si tenia alguna altra dedicació. Gendrau va precisar aleshores que treballava sis hores la setmana com a professor de l’EPSEM. Bover va subratllar que dedicació exclusiva vol dir que es dedica “exclusivament” a l’alcaldia i Gendrau, molest, va replicar que “hi ha gent que es dedica a anar a caminar i jo faig classes a la universitat”. Aquest últim comentari de l’alcalde anava dirigit a Bover perquè, com ella assenyala a aquest setmanari, en la legislatura passada tenia la dedicació exclusiva com a regidora de Promoció Econòmica i en les seves estones de lleure acostuma a caminar, que és una activitat “saludable”, però no laboral ni remunerada.

La regidora Bover apunta que l’alcalde d’una ciutat com Berga ha de tenir dedicació exclusiva, que el PSC sempre s’ha pronunciat en aquest sentit, però que ha de ser Gendrau qui decideixi si la seva tasca de professor universitari és compatible amb la d’alcalde. Els socialistes es mantindran a l’expectativa. De fet, Gendrau ja va dir en el ple que conjugar les dues activitats entra dins la legalitat i que no suposa cap incompliment del règim de dedicació exclusiva a l’alcaldia, un càrrec pel qual rep un sou brut anual de 45.731 euros. En declaracions a la premsa comarcal, Gendrau hi va afegir que mai no s’ha amagat que feia classes i que passava més temps a l’Ajuntament que aquells que, en la legislatura anterior –amb un govern PSC-ERC–, cobraven la dedicació exclusiva.

Al començament d’aquesta legislatura, els sous assignats per alguns alcaldes van generar polèmica, tal com van recollir tots els mitjans de comunicació, però sis mesos després apareix un altre debat sobre la dedicació exclusiva dels representants municipals. A Berga, l’oposició demana que l’alcalde compleixi estrictament la dedicació exclusiva; però, a Tossa de Mar, el grup socialista exigeix que l’alcaldessa, la convergent Immaculada Colom, agafi la dedicació exclusiva perquè considera que passa massa temps a la seva consulta de metgessa en detriment de les seves obligacions municipals. Segons el butlletí El Far, de Tossa, Colom no té plaça fixa al centre d’atenció primària, motiu pel qual, en cas d’agafar la dedicació exclusiva a l’Ajuntament, quan deixés l’alcaldia la podrien enviar de metgessa a qualsevol altra localitat.

eldebat.cat (18.02.2008)

Sé el primero en comentar en «Juli Gendrau: professor i alcalde amb “dedicació exclusiva»»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »