Els universitaris, mal pagats fins i tot cinc anys després de llicenciats

Universitaris mal pagatsRedacció
El salari mitjà mensual dels titulats universitaris catalans i espanyols és dels més baixos d’Europa. Així ho constata un informe de l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) que conclou diverses coses: que un recent llicenciat guanya de mitjana 762 euros. Un sou que, cinc anys després, es transforma en uns 1.414 euros. Paral·lelament, és norma que les hores extres mai no siguin cobrades. L’estudi ha sondejat uns 5.500 exuniversitaris de l’Estat.

Per rames de coneixement, els millors salaris bruts se’ls enduen els llicenciats en carreres tècniques, que arriben a guanyar 2.107 euros al mes. Els experts en ciències socials són els pitjor pagats, amb una mensualitat mitjana de 1.175 euros. Les persones que van cursar ciències de la salut estan remunerades amb uns 1.802 euros i les que van fer economia i administració d’empreses, 1.652 euros.

L’enquesta ha estat elaborada a nivell europeu —s’han consultat 40.000 persones de 13 països que es van llicenciar en l’any 1999-2000— i analitza la inserció laboral dels titulats en aquell any. Les dades formen part del projecte Reflex de la Unió Europea.

eldebat.cat (14.02.2008)

Sé el primero en comentar en «Els universitaris, mal pagats fins i tot cinc anys després de llicenciats»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »