Una finca de la família del candidat valencià del PP sextuplica valor després de ser requalificada

Estebán González Pons (candidato del PP por Valencia)Redacció/ L'Avanç
Una finca de la família del cap de llista del PP per València, Esteban González Pons, ha sextuplicat el valor després de ser requalificada, segons una informació del diari El País. El terreny, al terme municipal de Planes (el Comtat), es va vendre una setmana després que l'Ajuntament, governat pel PP, aprovés al promotor, l'empresari Carmelo Vicens, la proposta d'urbanitzar la zona, en total 471.000 metres quadrats. El preu de venda, d'acord amb l'escriptura dipositada al Registre de la Propietat de Cocentaina el 7 de juliol del 2004, va ser de 721.214,53 euros tot i que dos dies més tard es va corregir el preu de l'operació a l'alça, i va quedar fixat en 901.518,46 euros, segons la mateixa informació.

D'acord amb la notícia, en una taxació realitzada el 1997 per encàrrec de Pons Ibáñez Comunidad de Bienes, a la qual pertanyia la propietat, el terreny, set parcel·les de 403.070 metres quadrats, adquirits el 1953, es va valorar en 148.000 euros. En el moment de la venda, el candidat popular per València era conseller de Cultura de la Generalitat, tot i que quan es van aprovar els últims tràmits de la urbanització, el 2007, era titular de la cartera de Territori i Habitatge.

González Pons ha assegurat al rotatiu de Prisa que el terreny es va vendre com a sòl rústic, pertanyia a la seva mare i als seus cosins i "no tenien ni idea que es podia requalificar". Segons el candidat, la seva família va fer la venda dos anys abans de l'aprovació provisional del pla pel consistori "amb contracte privat" tot i que "com el comprador segurament no va pagar tot el preu, la va inscriure més tard". Alhora, ha afirmat que aquesta finca no era de la seua família quan es van formalitzar els últims tràmits en el seu període com a conseller de Territori.

Per la seva banda, la família de González Pons ha assegurat en un comunicat que la compravenda de la finca "s'ha ajustat escrupolosament a la legalitat vigent i en cap moment s'ha beneficiat de cap requalificació". Els nebots de Guillermo Pons Ibañez, oncle-avi d'Esteban González Pons, van heretar quan va morir el 1997, entre d'altres propietats, una finca rústica situada al terme municipal de Planes, que els 20 hereus van decidir vendre mitjançant escriptura pública el 7 de juliol del 2004, sense que aquesta transacció se sotmetera a cap condició, segons el comunicat signat per Víctor Pons Senent i Álvaro Pons García, oncles de González Pons. "En el moment en què es va produir la venda, la finca estava requalifica com un terreny rústic i la seua qualificació d'urbana va ser molt posterior a la venda", afegeix la família que insisteix que la compravenda "es va ajustar escrupolosament a la legalitat vigent i en cap moment s'ha beneficiat de cap requalificació".

La família del candidat del PP per València ha sol·licitat també a El País que publiqui l'aclariment i que deixi de sembrar "sospites infundades" sobre operacions de compravenda "absolutament legals", i a més es reserva el dret d'emprendre les accions legals oportunes, ja que considera que aquesta informació s'ha tergiversat amb un "clar interés de perjudicar la imatge del seu nebot amb un objectiu purament polític".

eldebat.cat (13.02.2008)

Sé el primero en comentar en «Una finca de la família del candidat valencià del PP sextuplica valor després de ser requalificada»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »