Un descens del 20% en la demanda d’habitatges provocarà la pèrdua de 180.000 llocs de treball

Habitatges en construccióAgències
La reducció del 20% en la demanda d'habitatges comporta una pèrdua d'aproximadament 180.000 llocs de treball, als quals caldria unir 80.000 més per cada punt de desacceleració del consum, segons una estimació teòrica sobre el sector de la construcció a Espanya publicat a l'últim Butlletí Econòmic d'Informació Comercial Espanyola (Ice), del Ministeri d'Indústria. A més, l'estudi precisa que la construcció d'habitatge i el consum familiar han estat els dos grans motors de l'economia espanyola i de l'ocupació l'última dècada, de manera que, "si ara el primer d'ells s'apaga, el creixement se'n ressentirà". 

En aquest sentit explica que, amb el mateix percentatge de caiguda de la demanda, el PIB es ressentiria en un punt percentual, impacte que s'ampliaria en mig punt amb cada descens d'un punt en el consum. En aquest context, l'informe precisa que l'efecte de la desacceleració del sector de la construcció sobre el creixement de l'economia "dependrà de si l'atur es redueix de manera brusca".

eldebat.cat (11.02.2008)

Sé el primero en comentar en «Un descens del 20% en la demanda d’habitatges provocarà la pèrdua de 180.000 llocs de treball»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »