Rosa Díez partidària de la “igualtat fiscal” i diu que Catalunya “no és una nació”

Rosa Díez González (Portavoz de UPyD)La candidata d’Unión, Progreso y Democracia (UPyD), Rosa Díez, ha aprofitat un acte a Barcelona per desgranar els principals eixos del programa electoral de la seva formació, entre els quals destaca una revisió “profunda” de la Constitució. El model de distribució de competències, el sistema de finançament i les mesures necessàries per assolir la “igualtat fiscal” de tots els ciutadans són pilars bàsics per la nova formació espanyolista. Díez també ha assegurat que també és necessària una reforma en l'àmbit de l'educació i va assenyalar que el problema no és només el que s'aprèn, "sinó el que no s'aprèn", en referència a la diversitat de programes educatius segons les comunitats autònomes.

Tirant de discurs catastrofista, l’exeurodiputada socialista ha advertit que l’Espanya de la igualtat “s’ha començat a trencar” i ha tirat en cara al PP que estigui “més preocupat per la unitat territorial" que per la de la igualtat dels seus ciutadans. A més a més, ha subratllat que Catalunya “no és una nació, ho digui o no l’Estatut”. Pel que fa la política lingüística, Díez ha comentat que UPyD "defensarà sense complexos el castellà com la llengua de tots els espanyols" i ha assegurat que el contrari podria "posar en perill la competitivitat" de la societat.

“El PSOE perdrà les eleccions”
La crisi econòmica mundial provocarà que el PSOE “perdi les eleccions”, segons ha pronosticat la dirigent espanyolista, tot i admetre que el Govern de l’Estat no és el “màxim responsable d’aquesta situació, sinó corresponsable”. Ara bé, si que li critica que no hi hagi “un sol pacte d’Estat”. Díez també vol una reforma de la llei electoral amb l’ojectiu que els vots “tinguin el mateix pes electoral" arreu d'Espanya i per a aconseguir una llei "justa i que no prevalgui el vot dels quals es concentren en una part de l'Estat o dels nacionalistes".

eldebat.cat (1.02.2008)

Sé el primero en comentar en «Rosa Díez partidària de la “igualtat fiscal” i diu que Catalunya “no és una nació”»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »