Un informe de l’OCU detecta errors molt greus en els hàbits econòmics dels ciutadans

Logotipo (OCU)La cultura financera no és el punt fort de la majoria dels ciutadans. Un informe de l'organització de consumidors OCU detecta errors molt greus en els hàbits econòmics dels espanyols, que afronten el 2008 amb escepticisme i pensant que no hi ha res més rendible que la inversió en immobles.

Concretament un 63% dels enquestats considera que cap producte financer pot proporcionar més guanys que l'habitatge. L'OCU és pessimista, i creu que no és el millor moment per invertir en immobles. Malgrat tot, considera que encara es pot trobar alguna oportunitat d'inversió en places de garatge i finques rústiques.

La meitat dels enquestats tenen un préstec hipotecari i consideren, erròniament, que totes les entitats ofereixen préstecs similars. Els errors més comuns, segons l'OCU, són acceptar el préstec del contructor o del promotor immobiliari, o bé contractar-lo a l'entitat més propera a casa. Gairebé el 60% dels participants a l'estudi han escollit una caixa d'estalvi per signar la hipoteca, quan, segons aquesta organització de consumidors, els bancs fan millors ofertes.

L'enquesta diu que acudir a una única entitat i quedar-se amb el primer préstec ofertat és un comportament bastant comú (gairebé un 40%), segons el sondeig.

La novació i la subrogació són dos possibilitats de millorar els préstecs hipotecaris. En canvi, només les han posat en pràctica un 20% i un 12% dels ciutadans que tenen hipoteca. El més sorprenent de tot és que el 27% de les persones hipotecades no saben a quin tipus d'interès estan pagant.

L'enquesta posa de manifest que és una pràctica molt habitual servir-se d'algun producte de crèdit per pagar compres de tota mena: sis de cada deu reconeixen que tenen un préstec personal i gairebé la meitat d'ells ho dedica al pagament d'un cotxe, mentre que un 22% ho destina a la reforma de la llar. Una de cada deu persones financia la compra de roba o menjar amb aquesta mena de préstec.

Les dades completes d'aquesta enquesta es publiquen a l'exemplar de la revista Dinero y Derechos corresponent al mes de gener.

eldebat.cat, Dimarts, 22 de gener de 2008

Sé el primero en comentar en «Un informe de l’OCU detecta errors molt greus en els hàbits econòmics dels ciutadans»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »