La venda de pisos de segona ma baixa a Barcelona i els preus cauen un 1% respecte l’any passat

Es confirma el refredament del sector de la compravenda de pisos, a la capital de Catalunya. Segons dades del Col·legi d’Agents de la Propietat (API), el nombre d’habitatges venuts a la ciutat de Barcelona ha passat de ser de 1.015 al llarg de darrer trimestre de 2006, a tan sols 505, en el mateix període de 2007. “Com deiem fa un any, la festa s’ha acabat”, ha indicat Joan Ollé, president d’aquest organisme.

Aquest descens duu correlativament cap a un descens dels preus en el mercat de segona ma. “Lleu, però significatiu”, segons el responsable del col·legi. Així, el preu mig ha baixat d’un 1% respecte l’any passat fins a situar-se en els 4.990 euros per metre quadrat. Per a Ollé, el comprador s’està retirant degut a la pujada de l’euríbor i de les primes de risc hipotecari, que han encarit objectivament el preu de les quotes a pagar per a un habitatge, a Barcelona. La menor activita en el sector, degut a aquesta crisi compradora, repercuteix en una baixada dels preus, que ha estata de fins -7% a la “zona alta” de la ciutat i –6% a Sant Andreu. En barris populars, com Nou Barris, el preu dels pisos ha crescut fins a un 20%.

El preu dels habitatges és menor en aquesta zona fet que ha dut les immobiliàries a augmentar el preu. A Gràcia, els preus pugen. Es tracta d’un barri de moda, amb demanda elevada i oferta limitada. Per a Juan José Aguilera, president de Comprarcasas, “les zones que havien baixat excessivament es recuperen i les que estaven sobrevalorades, comencen a baixar”. I Ollé finalitza: “és hora que el consumidor surti, compari i negocii”.

El Debat.cat (20.12.2007)                         

Sé el primero en comentar en «La venda de pisos de segona ma baixa a Barcelona i els preus cauen un 1% respecte l’any passat»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »