UPD demana als ciutadans que adquireixin bons d’ajut per superar els seus problemes econòmics

Rosa DíezLa nova aventura política de Rosa Díez i Fernando Savater comença a tenir seriosos problemes per tirar endavant. Unión, Progreso y Democracia (UPD) té greus problemes de finançament, segons van reconèixer ahir Díez, Savater i Mikel Buesa, expresident del Foro d’Ermua. “Els bancs no ens financen perquè diuen que no tenim avals i molts mitjans de comunicació, privats i públics, ignoren les nostres idees per pressions polítiques”, va afirmar l’exeurodiputada socialista Rosa Díez, abans de denunciar el “boicot” que pateixen.

Per poder afrontar la campanya electoral amb certes garanties, UPD considera que necessita un mínim de tres milions d’euros i després de les negatives dels bancs a concedir-los crèdits, han optat per sol•licitar ajuda als ciutadans per poder tirar endavant. “Volem que els que desitgen que aquesta iniciativa política funcioni, ens votin o no, adquireixen a partir d’avui [en referència a ahir] un bo de 250, 500 o 1.000 euros”, va manifestar Díez. Així mateix, la cap de llista del nou partit espanyolista, que entre d’altres coses vol que el Govern recuperi competències cedides a les autonomies, va assegurar que adquireixen “el compromís” de retornar les quantitats aportades pels ciutadans quan la “situació financera” del partit ho permeti. Tenint en compte les perspectives que els donen les enquestes publicades fins ara, tot fa pensar que aquestes aportacions ciutadanes seran a fons perdut.

Nou atac a l'esquerra abertzale
L'expresident del Foro d'Ermua, Mikel Buesa, va aprofitar l'acte per tornar a atacar i criminalitzar l'esquerra abertzale. "Això és un oligopoli delimitat per fortes barreres", va afirmar Buesa que va culpar el sistema "bipartidsta" establert d'afavorir més a ETA i "al seu partit Acció Nacionalista Basca que a UPD". Buesa va obviar que el finançament públic que rep ANB correspon als seus regidors, escollits democràticament en les eleccions municipals. Com a partit nounat, UPD no percep res perquè no té cap càrrec institucional.

El filòsof Fernando Savater va voler deixar clar que la iniciativa dels bons d'ajut no consisteix en demanar diners "com si fòssim un grup d'amics", ja que "hem demostrat que el nostre projecte és seriós". Tot i les dificultats econòmiques, UPD manté la intenció de presentar-se a totes les circumscripcions electorals. En aquest sentit, la possible represa de les converses amb C's per presentar candidatures conjuntes guanyaria força, ja que econòmicament seria més factible per a la formació espanyolista assolir els seus reptes

Eldebat.cat . Divendres, 14 de desembre de 2007

Sé el primero en comentar en «UPD demana als ciutadans que adquireixin bons d’ajut per superar els seus problemes econòmics»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »