Els joves que viuen a la província de Barcelona ….

Els joves que viuen a la província de Barcelona haurien de destinar més del 80% dels seus ingressos a la compra d'un pis al mercat lliure. El percentatge fa gairebé impossible l'accés a l'habitatge a aquesta capa de la població.

L'esforç econòmic dels barcelonins és superior al de la mitjana espanyola, que és del 67,8%, i similar al d'altres zones de l'Estat com ara bé Biscaia, Guipúscoa, Madrid i Balears. En canvi, és molt més fàcil pels joves de Terol, Càceres, Ciudad Real, Cuenca, Lleida, Badajoz i Palència, localitats on cal destinar menys del 45% dels ingressos per poder adquirir un habitatge.

Cal recordar que les Nacions Unides i la Unió Europea estableixen que l'esforç econòmic dedicat a accedir a un pis no hauria de superar el 30%. L'Observatori d'Habitatge Jove elaborat pel Consell de la Joventut d'Espanya assegura que un jove hauria d'ingressar de mitjana un 126% més per poder atendre a la demanda d'habitatge. És a dir, que hauria de guanyar 36.678,27 euros anuals, més del doble que el salari mitjà real de 16.225,46 euros.

Una altra dada que posa de manifest les dificultats dels joves en l'accés a l'habitatge és que, d'acord amb els seus ingressos i les condicions del mercat, dedicant només el 30% del seu salari, la superfícies màxima tolerable se situa en 46,8 metres quadrats, uns 40 metres quadrats habitables.

L'emancipació és el principal motiu de la compra d'habitatge. Un 44,8% dels joves espanyols viuen fora de casa dels pares. Per trams d'edat, entre els 18 i els 24 anys aquest percentatge arriba al 13,3%; entre 25 i 29 anys del 45,7%; i entre els 30 i 34, el 73,7%.

Chacón demana al PP i CiU que no obstaculitzin
La ministra d'Habitatge Carme Chacón ha demanat fer un front comú per aconseguir que l'habitatge deixi de ser un problema i es converteixi en un dret. "Demano al PP i a CiU que deixin de bloquejar la possibilitat de que més aviat que tard l'accés a l'habitatge es pugui facilitar", ha declarat en una visita a L'Hospitalet de Llobregat.

Chacón ha assegurat que només en aquesta legislatura el Ministeri d'Habitatge ha invertit més de 8.000 milions d'euros, i que aquesta xifra representa "més del doble del que va invertir a la darrera legislatura el govern del PP. Estem donant la volta a una mala herència que hem rebut, tant en l'augment del preu de l'habitatge com en la caiguda a mínims històrics en pisos protegits".

eldebat.cat , 4/12/2007

Sé el primero en comentar en «Els joves que viuen a la província de Barcelona ….»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »