Entitats ecologistes atribueixen l’incident de Vandellòs II a una fuga d’hidrogen

De la qual no es va informar al CSN

La Coordinadora Anticementiri Nuclear i l'entitat ecologista Gepec asseguren en un comunicat que l'incident de la central nuclear Vandellòs II es va desencadenar mentre s'estava reparant una fuita d'hidrogen detectada la setmana passada.

La Coordinadora Anticementiri Nuclear i l'entitat ecologista Gepec asseguren en un comunicat que l'incident de la central nuclear Vandellòs II, que va obligar a activar la fase de prealerta la matinada de dissabte a diumenge, es va desencadenar mentre s'estava reparant una fuita d'hidrogen detectada la setmana passada.

Els ecologistes diuen que l'ANAV no va informar al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) de la fuita i que van decidir reparar-la dissabte quan s'havia de posar en marxa Ascó I. Les dues entitats pensen que aquest incident va tenir lloc a causa del "deficitari estat de manteniment de les instal·lacions nuclears" i veuen "incomprensible que el CSN autoritzi el funcionament d'una central nuclear quan aquesta no ha realitzat totes les millores que l'ens de seguretat va obligar a fer arran de l'incident de l'any 2004".

Avuí, dimarts 4 de desembre del 2007

Sé el primero en comentar en «Entitats ecologistes atribueixen l’incident de Vandellòs II a una fuga d’hidrogen»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »