El Govern espanyol diu que els aliments són més barats del que toca

frutasAgències
Mentre que la opinió pública està cada cop més preocupada pel preu del aliments, el Govern espanyol afirma que aquests són més barats del normal. Ahir es va publicar l'últim estudi sobre l'evolució dels preus dels aliments a Espanya. En ell el Ministeri d'Indústria trenca una llança per les botigues d'alimentació i els supermercats i assegura que no són ells els que estan disparant la inflació. El director general de Política comercial, Ignacio Cruz Roche, va més enllà i assegura que, amb les dades d'Eurostat a la mà, els aliments a l'Estat espanyol són més barats del que ens correspondria pel nostre nivell de renda.

Els aliments envasats han estat els productes de gran consum que més s'han encarit en els últims sis mesos, gairebé un 5%, degut a la forta pujada de preus de les matèries primeres, segons dades del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. El director general de Política Comercial atribueix aquesta pujada directament al procés de fabricació, mentre assegura que la distribució "no està contribuint" a augmentar l'impacte inflacionista d'aquests productes. Això no obstant, fa menys de tres setmanes es publicava un informe que afirmava que els diferents intermediaris encarien els productes alimentaris bàsics en un 418%.

"El model de distribució comercial que existeix a Espanya és un model que condueix a un nivell de preus d'alimentació inferior al qual ens correspondria respecte al nostre nivell de renda", assegura el director general amb dades de l'estudi sobre els nivells de preus de productes de gran consum elaborat pel Ministeri d'Indústria.

I el nivell de renda dels espanyols ha de ser alt perquè els preus no deixen de pujar. Segons un informe del propi ministeri entre abril i octubre en alguns establiments les fruites i verdures s'han encarit més d'un 6% i els aliments envasats entorn d'un 4,5%.

Eldebat.cat. 30/11/2007

Sé el primero en comentar en «El Govern espanyol diu que els aliments són més barats del que toca»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »