Una iniciativa ciutadana proposa mecanismes per limitar el sou dels polítics

La iniciativa ciutadana per la responsabilitat política (Respolis), un moviment format per centenars de persones que defensa la creació d'estructures de participació ciutadana, qüestiona els ingents salaris que guanyen algunes de les persones que es dediquen a la política activa. En aquest sentit, Respolis aposta per "emprendre reformes per aturar el distanciament creixent de la política i la ciutadania i per corregir inexcusablement els abusos que es cometen". "Ningú s'ha d'acostar a la política per guanyar més diners ni per tenir feina, ni tampoc ningú hauria de perdre diners per la seva dedicació als afers públics", exposa l'agrupació ciutadana en un comunicat.

Com a propostes per evitar salaris escandalosos, Respolis aposta per "evitar que els ingressos es decideixin entre les pròpies persones interessades". Això passaria per la creació d'una taula salarial homologada pel Parlament, seguint la premissa que els ingressos més elevats no haurien de ser tres vegades més grans que els més petits de la mateixa institució. A més a més, les dietes i transports haurien d'estar limitats percentualment en funció del sou i els increments salarials mai haurien de superar els de l'IPC, una pràctica que es compleix poc en el món local. L'acumulació de càrrecs en institucions públiques diferents, inclosos els de designació indirecta, s'haurien de prohibir per Respolis que considera que els polítics que rebin remuneracions il·legítimes haurien de ser cessats i retornar "totes les retribucions que haguessin rebut en l'exercici del càrrec".

El Debat.cat (6.10.2007)

Sé el primero en comentar en «Una iniciativa ciutadana proposa mecanismes per limitar el sou dels polítics»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »