C’s i UPD es presentaran per separat a les generals

Tot i tenir un discurs gairebé idèntic i les més que probables similituds programàtiques, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's) i Unión, Progreso y Democracia (UPD), la formació impulsada per Fernando Savater i liderada per Rosa Díez, no concorreran junts a les eleccions generals del mes de març. La reunió que aquest dijous han celebrat dirigents de les dues formacions a Madrid ha confirmat una ruptura ja venia anunciant-se. C's ha confirmat que no formaran coalició per als comicis, tot i que el partit nascut a Catalunya havia acudit a la trobada, segons la seva versió, amb un "full en blanc" pel que fa a exigències i amb un pla de treball carregat de propostes i idees.

Des que Fernando Savater i Rosa Díez van anunciar la seva intenció de crear un nou partit d'abast estatal, les pugnes amb C's han estat constants, tot i que els dos partits diuen gairebé el mateix. El congrés que C's va celebrar a l'estiu, i que va consagrar Albert Rivera i els seus acòlits al capdavant de la formació, va complicar la coalició amb UPD. Luis Bouza-Brey, el rival de Rivera al congrés i líder del corrent Regeneración Democrática, va optar per abandonar C's el mes de setembre per incorporar-se al projecte de Rosa Díez, opció que també va prendre Teresa Giménez Barbat, directora de l'Associació Ciutadans de Catalunya i una de les impulsores del manifest fundacional del partit espanyolista.

Els magres resultats obtinguts a les municipals i la fugida de militants a causa de la divisió interna, visualitzada al congrés, complicaven molt el panorama de C's per a les generals i això va portar Albert Rivera a manifestar que la seva opció era formar una coalició amb UPD. Finalment, però, aquesta opció no es formalitzarà i C's, a qui el baròmetre del CEO només dóna un 0,3% de vots a les generals, té molt poques opcions d'accedir al Congrés.

El Debat.cat (26.10.2007)

Sé el primero en comentar en «C’s i UPD es presentaran per separat a les generals»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »