El lobby immobiliari implora ajuts de l’Estat i amenaça amb pujades vertiginoses

El G-14, el grup de les catorze immobiliàries espanyoles més grans, ha passat a l'acció. Davant del gran nombre de notícies i titulars que parlen del final del cicle expansiu del sector de la construcció d'habitatges, ara amenacen amb una pujada de preu "vertiginosa" en el preu dels pisos si l'Estat no ofereix facilitats a l'hora d'urbanitzar terrenys i tramitar plantejaments urbanístics.

El G-14 és un lobby immobiliari creat per defensar els interessos del sector, que darrerament es veu amenaçat per l'estancament de les vendes. Ara, demana que el Govern espanyol prengui mesures per salvar aquestes grans constructores de la crisi. Així ho va manifestar recentment Antonio Martín, vicepresident de Fadesa, i membre destacat del G-14.

"L'Estat hauria de prendre mesures a traves d'acords amb empreses i sindicats per què ens podem avançar a un agreujament de la situació del sector. La banca hauria de pensar també que ha tingut molts beneficis i que no pot mirar ara cap a un altre costat. El sector immobiliari incideix directament sobre la construcció, la banca i el turisme. I el Govern s'ha d'involucrar en oferir solucions".

El president del lobby immobiliari, Fernando Martín, ha anat més enllà i ha assegurat que el preu de l'habitatge, en contra del què tothom pensa, no baixarà i que els tipus d'interès ja no pujaran més. Per tant, ha demanat que els mitjans de comunicació no siguin alarmistes. Pel G-14, la solució a la situació immobiliària passaria per generar més terrenys edificables, perquè, segons aquest lobby, la demanda d'habitatges serà d'entre 450.000 i 500.000 d'habitatges cada any.

El G-14 alerta de problemes de generació de lloc de feina si, tal com asseguren, es segueix desincentivant la demanda d'habitatge, i per tant, la seva oferta. En concret, calcula, que es produiran problemes d'aquest tipus en el termini de sis mesos si la promoció de nous habitatges segueix baixant al mateix ritmes que ho va fer al darrer trimestre, del 60%. Segons les seves dades, per cada habitatge que es deixi de construir es perden entre 2 i 2,4 llocs de feina.

El Debat.cat (25.10.2007)

Sé el primero en comentar en «El lobby immobiliari implora ajuts de l’Estat i amenaça amb pujades vertiginoses»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »