Robles s’enfronta a Rivera i aposta per un únic partit «frontissa» entre PP i PSOE

Antonio Robles, diputat al Parlament de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's) i secretari general de la formació espanyolista fins el passat mes de juny, ha impulsat un nou corrent intern al partit i, a diferència d'Albert Rivera, aposta perquè hi hagi un únic partit "frontissa" entre PP i PSOE a l'Estat. Izquierda Liberal, el corrent creat per Robles que es presenta aquest dijous, visualitza l'enfrontament que Robles manté amb la direcció de C's i que van provocar la seva sortida de la direcció en el congrés que el partit va celebrar el passat juliol.

Tot i que en les seves declaracions Albert Rivera es mostra partidari que la Plataforma Pro creada per Rosa Díez i Fernando Savater i C's formin part de la mateixa candidatura per a les generals, el president de C's vol mantenir l'autonomia de la seva formació i, per tant, s'oposa totalment a la fusió entre els dos partits. Robles, en canvi, s'apunta a les tesis de Luis Bouza Brey, rival de Rivera al congrés de C's i nou membre de la Plataforma Pro, i aposta per un "únic partit" que se situï entre el PP i el PSOE i impedeixi, en paraules del diputat espanyolista, "el xantatge dels nacionalistes".

De cara les eleccions, Robles defensa una reforma de la llei electoral sota la màxima "un home, un vot", aposta per la defensa d'un "Estat laic" i per rebaixar les condicions per poder formar comissions d'investigacions i compareixences urgents al Congrés. A més a més, Robles vol que C's es presenti als comicis defensant una reforma de la Constitució que posi punt i final al debat sobre l'Estat de les Autonomies.

El Debat

Sé el primero en comentar en «Robles s’enfronta a Rivera i aposta per un únic partit «frontissa» entre PP i PSOE»

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*


Traducción »